Team SNAFU és un club de jocs d'estratègia i simulació, eufemisme civilitzat per "jocs de guerra" o com es coneixen en anglés : wargames.Els Jocs - A què juguem?

Juguem a jocs de tauler, de reglament complex, que simulin batalles, campanyes o situacions on l'estratègia i l'atzar tinguin influència. Juguem a Wargames.

Al club s'intenta no jugar ni promocionar jocs tipus Risk, jocs de figures, ja siguin històriques o tipus Warhammer, els escacs i altres jocs tradicional o jocs tipus Memoir'44 o Undaunted o lo què s'anomenen weuros.

Les nostres activitats es poden anar seguint a les llistes de jocs jugats al club que mantenim a la BoardGameGeek des del 2009 i fins avui 2024.

Estem actius a Twitter amb el nick @snafustore.Les instal·lacions - On Som i què tenim?

Team SNAFU té un local de 50 m2 al centre de Sabadell, al carrer Alemanya 103, al costat de la botiga SnafuStore.com. Allà disposem, entre altres, d'una gran taula, de 280x180, anomanada Gran Berta i especialment dissenyada per encabir un DAK de llarg i un Battle for Normandy d'ample.

Disposem de material de support com pinces, torres de daus, clipejadores i un armari per guardar partides de fins a un mapa.

El club disposa de la seva pròpia col·lecció de jocs, que inclou per exemple quasi tot el material publicat d'ASL, llibres i revistes a disposició dels socis.Ser membre del club - Puc venir a jugar al Snafu?

Si! Si vens al club i t'interesses, serà molt fàcil que et convidin a la primera partida. A la cinquena vegada que vinguis convidat, ja parlarem de fer-te soci.

Els requisits per ser soci del club i poder gaudir de les instal·lacions, la col·lecció de jocs i altres maravelles són:

  1. jugar a wargames.
  2. tenir disponibilitat per jugar regularment.
  3. tenir l'aval d'un altre soci.
  4. demostrar compromís i respecte envers el club.

És important remarcar que el Team SNAFU no és una associació ni una organització benèfica. Som un grup de gent amb un interès comú i l'ànim què ens mou és tenir jugadors actius què comparteixin el nostre interès, més que no pas una gran massa social passiva.Partides PBEM

El club organitza sovint partides PBEM (joc per correu). La nostra especialitat és l'Empires in Arms i recentment hem fet algunes al Pax Britànica.

Vet aquí el Reglament de l'Empires in Arms, comentat i adaptat per la partida Oudinot què es va fer entre el 2001 i el 2003 per PBEM, hostatjada pel Team SNAFU.
La participació està oberta a tothom, és gratuita per a socis i simpatitzants. Es pot demanar a la gent externa al club una petita compensació pel temps que l'àrbitre hi dedica.La història del club

Team SNAFU és un club que neix al 1992, com escissió del club de rol A Sac! de Sant Cugat.
Al llarg del temps, el club ha anat canviant d'ubicació, sempre al Vallès, entre Sabadell i Sant Cugat fins trobar la seva forma actual.El club Team SNAFU neix a Sant Cugat, pels volts de 1990, com una escisió del mític club de rol A Sac!. El club opera sobretot al Casal de Cultura de Sant Cugat, i ja es juga al World in Flames (cinquena edició) o a l'Empires in Arms.
També es jugava DBM i DBA i el Team SNAFU arriba a orgnitzar dos anys seguits un torneig de figures amb certa presència internacional.Al 1997, el club és una partida de World in Flames (Final Edition) en la rera botiga de la Goblin, la botiga de jocs de Sant Cugat. Encara es jugaran un parell de partides més al tercer pis de la Goblin de Sabadell i un Red Barricades a les golfes del Codina.La gran era de Snafu comença quan conseguim un local fixe al carrer Joan Maragall de Sabadell. Allà, s'encadenem varies partides de World in Flames, però la gran partida d'aquella época és un Scorched Earth que es juga des del 2001 fins al 2004... tres anys amb la mateixa partida!

Teniem dues habitacions amb taules de jocs, però normalment es jugava una sola partida de club, en la que participàvem tots. Pràcticament vem passar 10 anys jugant només al World in Flames, al Scorched (i algun altre de la Sèrie Europa) i al Red Barricades (ni tan sols el ASL, només RB!). Es passava molt de fred a l'hivern i molta calor a l'estiu, però erem joves! S'inicia el cicle jugar-sopar-jugar quasi cada cap de setmana.La primera Hispafest va ser al 2004 a Logroño. No tenim registre gràfic de l'efemèride, però es va jugar l'escenari Fall Blau del Scorched Earth a sis mans.
Al 2005 i al 2008, l'Hispafest es va traslladar a Barcelona, aprofitant la festa d'Alpha Ares a les Cotxeres de Sants.
Absolutament mítica la partida de Wavell's War que es va muntar el 2005. Al 2008 vem ser més mesurats i vem vem muntar el escenari de Mid-War del From Who the Bells Toll.El moment més crític del club va ser l'any que vem passar a la Carbonera sota l'edifici de Joan Maragall, un lloc humit i insalobre.
El nostre Enemy at the Gates va quedar totalment malmès per la humitat, on s'una semana a la següent, tot agafava un toc de florit...El 2009 el club va tornar a Sant Cugat, a un pis fruit de la bombolla. De la mà de nous socis, el club es va obrir a una multitud de nous jocs, el tradicional cicle de monstres es va trencar i ens vem trobar a jugar a multiplayers, card-drivens, temàtics i escenaris petits de l'ASL.Al 2012 vem tornar a Sabadell, aquest cop a un tercer pis sense ascensor. El lloc semblava estable i vem dissenyar una gran taula, amb un tauló de 3x2 metres i una sòlida base va neixer la Gran Berta, una taula feta a mida per encabir el Battle for Normandy.

El pis tenia dues habitacions de joc, la de la Gran Berta i una més petita on jugàvem a jocs d'una nit o multiplayers. Una tercera habitació feia de magatzem, i una gran sala estava cedida a la bona gent de La Torre De Daus.All good thing must come to an end, i el pis on haviem passat cinc anys gloriosos va donar pas a una oficina desafectada al carrer Joan Maragall.
Aquí es va encunyar el projecte de fer una botiga i conscients de la inestabilitat dels locals que fins ara haviem tingut, vem iniciar la recerca d'un lloc definitiu... van ser dos anys de jugar menys de lo habitual, però això no vol dir que no fossin intensos...I així vem arribar al Novembre de 2018, al local del carrer Alemanya, on la història continua, ara en forma de sèrie, on cada temporada tenim una nova trama...
SNAFU
Alemanya 103
08201, Sabadell
Catalonia
 

Tlfn: (+34) 93 833 86 01
E:mail